Tammisaari 21.-28.4. 2023


Mukana viikon kalareissulla Thomas, Massa, Mauno, Jorde, Renny ja Grant. Mahdottomat tehtävät Tammisaaressa jatkuvat. Jotenkin tuntuu, että nyt ei onnistu viikkojen ajoitukset ollenkaan. Pari vuotta peräkkäin talvi on tullut marraskuussa ja talvi jatkuu pitkälle huhtikuun alkuun. Tämä vaikuttaa jotenkin kalojen liikkumisiin, koska kalansaalis on kuihtunut olemattomiin. Tällä kertaa haukikin oli kortilla. Mauno veti yhden kuhan ja Renny voitti 2,3 kg hauella haukisarjan. Vesi oli lämmennyt jo 10 asteen tuntumaan, kun kalaviikko aloitettiin helteessä. Loppuviikkoa kohti keli muuttui vaihtelevaksi ja jopa viileäksi. Ainoa mikä pysyi oli heikko syönti. Kutu oli päällä ja hauet rantapuskissa. Kuhien liikkeistä ei saatu mitään tietoa. Ainoa kuha tuli mökkilahdelta, josta se oli ensimmäinen laatuaan.



Tammisaari 22.-.28.10.2022

Mukana matkassa Thomas, Karim, Renny, Mauno, Jorde ja Grant. Viikon kalastusreissulle oli paljon odotuksia. Kuten viimekin vuonna, tämä ajankohta ei ollut otollinen kalastuksen kannalta. Tulos oli surkea. Vain kaksi kuhaa, 42cm ja 38cm. Jälkimmäinen oli palautettava kasvamaan. Kaksi yli 4 kg haukea on mitätön saalis, kun keskimäärin 5 kalastaja koetti viikon ajan vetää kalaa veneeseen. Kelit vaihtelivat kirkkaasta auringon paisteesta koko päivän sateeseen ja tuulta tuli joka ilman suunnasta. Määrällisesti parhaiten kalaa tuli Tammisaaren leirintäalueen suunnalta. Veden lämpö 8-9 astetta.

Tammisaari 23.-25.9.2022

Junioritiimin kanssa Tammisaaressa. Mukana Zeke, Risucasa ja Tuomas. Perjantaina saatiin muutama kuha väylältä. Vedenlämpö n. 12 astetta ja ilman lämpötila lähenteli 15 astetta. Ottiuisteina Karikko ja Rapalan Tail Dancer. Lauantaina saatiin yhteensä 9 mittakuhaa, joista suuin oli 1,3 kg. Junioritiimin Zeke kunnostautui hyvällä saaliilla.

Päiväkäynti Tammisaaressa 15.5.2022

Mukana Grant ja juniorivalmennettavat Zeke ja Risucasa

Kovaa tuulta luoteesta ja kirkas auringonpaiste. Ei mitenkään mieltäylentävä keli lähtökohtaisesti. Odotuksia ei ollut ollenkaan, pelkkä luontoretki ennakkoon. Yllättäen pintavedestä löytyi kuitenkin kalaa. Lopulta saldo oli 4 haukea ja yksi kuha. 

Päiväkäynti Tammisaaressa 8.5.2022

Mukana Massa, Karim, Mauno, Renny ja Grant

Kuhaa oltiin etsimässä ja ruokakalat löydettiin, vaikka ei niitä liikaa tullut. Keli oli hyvä, ilmanpaine normaalilla tasolla ja tuuli lounaasta. Iltapäivän sade häiritsi vain hiukan viihtymistä. Kala oli pinnassa, josta tuli 8,3 kg hauki ja kolme kuhaa 1,6 - 2,3 kg. 

Kalareissu 1.5.-3.5.2022

Mukana Grant, Massa sekä Jorde varamiespalvelusta

Tällä kertaa odotuksia oli vielä enemmän kuin kauden avauksessa. Vesi oli lämminnyt jo 8-9 asteen tuntumaan ja kalasää oli mitä parhain. Kuha pysyi piilossa, mutta hauki puri uisteeseen. Grantin uisteeseen kävi 6,8 kg kala ja Massan uisteessa oli kappalemääriä eniten. Jorde keskittyi kertomaan hyviä juttuja. Viimeisenä päivänä Massa onnistui saamaan reilun kokoisen kuhan uistimeensa. Yhteistyö haavin varressa olleen Jorden kanssa ei päättynyt kuitenkaan kuhatilastoihin, vaan kala jatkoi vapaan kalan syömistä. Kauden ensimmäinen kuha kuitenkin jo nähty! 

Kalastusviikko 16.4.-23.4.2022

Viikko alkoi pääsiäislauantaina ja odotukset pitkän ja kylmän talven jälkeen olivat korkealla. Kylmät yöt jatkuivat pitkälle huhtikuun puolelle ja päivä päivältä alkoi olla selvempää, että normaaleille kalapaikoille ei jäiden takia päästä. Aloitimme ulompaa siianonginnalla. Myös taimenta koetettiin kunnes ensimmäisenä päivänä katkesi toisesta Busterista ohjausvaijeri. Captain Grant jätti siinä vaiheessa aluksensa keskeytysilmoituksen Kuhanpyytelin-järjestön matkanjohtajalle. Toinen kalastusalus jatkoi taaperrusta koko viikon. Siianpyynti sujui, mutta loppuviikosta auenneet uistelualueet olivat kitsaalla tuulella. Viikko päättyi yhteen kolmen kilon haukeen, joka osui Karimin vaappuun. Nihkeä reissu.

Viikonloppureissu 19.11-21.11.2021

Tammisaaressa sitkein osa porukasta, Thomas, Renny ja Grant ottamassa lisää iskuja vastaan. Olosuhteet olivat muuttuneet paljon kahden viikon takaisesta. Jopa jäähileessä olevia lahtia oli nyt vastassa, kun edellisellä kerralla oli ollut vuoden aikaan nähden todella lämmintä. Viikonloppu kalastettiin kovassa länsi-luoteistuulessa, turhaan. Silakat olivat kudulla kalliorannoilla ja muuten meri oli tavattoman hiljainen. Meidän osaaminen loppui kerta kaikkiaan nyt kesken. Tämä syksy jää mieleen toivottomana taistona taivaan valtoja vastaan. Kun ei tule kalaa, niin ei tule. Kokonaisuutena hyvä vuosi, kun kesäkalastus oli todella aktiivista ja vieläpä saalista tuli hyvin. Taitaa olla aika laittaa vene huppuun!

Kalastusviikko 30.10.-5.11.2021

Tammisaaressa koko porukka paikalla, osa pitempään osa vähemmän. Koko viikolla saatiin kaksi mittakuhaa, joista Massan 1,7 kg oli koko reissun paras kala. Kelissä tai ilmanpaineissa ei ollut mitään vikaa, mutta vaikutti siltä, että kalaa ei ollut perinteellisissä syyskuha paikoissa. Kuuman kesän jälkeen vedet ovat olleet vielä vuoden aikaan nähden hyvin lämpimiä. Haukea ja ahventa saatiin sen verran, ettei tarvinnut kanaa syödä.

Kalastusviikonloppu 1.-3.10.2021

Joitakin päiväkäyntejä jo käyty aiemmin Tammisaaren vesillä ja kuhiakin tavoitettu syksyn aikana. Nyt oli kahden veneen viikonloppuretki vuorossa. Loppuviikolla näytti hyvältä, kun pari viikkoa jatkunut itä-pohjoistuuli kääntyi etelään ja keli lämpeni. "Syötiin kuharuokaa" jo menomatkalla. Aika nopeasti havaittiin, että kalaa on luotaimessa paljon. Pitempään kesti tajuta ja hyväksyä, etteivät ne ole ruokailutuulella. Koko viikonloppu sujui samoissa merkeissä. Perjantai-iltana syötiin kanafileet, jotka aina on mukana varalta. Lauantaina lähdettiin saalistusvietit viimeisen päälle hiottuna hakemaan ruokaa. Jos kalaa ei tule, ei ole kuin kaurapuuroa illaksi. Koko pitkä päivä uisteltiin ja aika nopeasti pysähdyttiin myös ahvenparvilta näyttävien kaiutusten kohdalle jigittämään. Lopputuloksen oli viisi reilun kokoista ahventa. Niistä päästiin syömään, mutta näin heikkoa syöntiä ei viiden vuoden historia tunne. Oli pitkiä päiviä harrastaa vaikka maisemakuvausta.

Kesäkalastus 16.-24.7.2021

Normaalista poiketen vene oli mukana Keski-Suomessa. Captain ja Massa kalastelivat Kynsivedellä ja saalista tuli. Koska aikaimmat sisävesikalastukset ovat rajoittuneet lähinnä satunnaisiin käynteihin Tuusulanjärvellä, oli tunne sanoinkuvaamaton, kun yli 50 cm kuhaa nousi veneeseen lähes joka päivä. Myös hauki oli ahnaalla syönnillä ja 3-4 kg hauet olivat kesäkaloina hieman aktiivisempia, kun ollaan totuttu aikaisen kevään ja myöhäisen syksyn kaloihin. Captain teki oman sisävesiennätyksen kuhasarjassa, 2,4 kg ja Massa otti kalaporukan tämän vuoden haukisarjan piikkipaikan 4,6 kg hauella. Piikki on piikki, vaikka kokoluokka on vielä vaatimaton. Kirkkaassa Kynsivedessä toimivat luonnonvärit ja kromit. Illalla aivan pinnasta tuli yksi kuha keltapinkkiin Juistimeen. Myös reippaan kokoista ahventa tuli sivutuotteena sekä suoralla vedolla että takilalla. Suurin ahven painoi 620 gr.

Kalastusviikko 17.4.-24.7.2021

Säiden haltia ei todellakaan ollut samaa mieltä kalastajien kanssa. Pukkasi tasaista itätuulta ja korkeapainetta kirkkaan auringon paisteen kera viisi ensimmäistä päivää putkeen. Kolmeen päivään ei tullut kuin pieniä haukia. Kaksi veneellistä ukkoja yritti tosissaan löytää kuhan piilot tuloksetta. Neljäs päivä oli menossa samaan malliin kunnes Grantin Karikko-vaappuun tärähti reilun kahden kilon kuha kutumatalan tuntumasta. Grantin vaihdettua isompi Karikko vetoon tärähti pian toinen, 3,3 kg kuha. Siihen kuhantulo sitten päättyikin. Keli muuttui sateiseksi loppuviikoksi ja kalastajan hiipivät kodin lämpimään. 

Kauden avaus 9.-11.4.2021

Kalastamassa Thomas, Renny, Karim ja Grant, päiväkäynnillä lauantaina Massa ja Jorde

Kalastaminen pääsi kovan tuulen vuoksi käyntiin vasta lauantaina. Vielä lauantai-aamunakin tuulta oli navakasti ja räntää tuli vaakatasoon kuurosateina. Kauden ensimmäisen kuhan saalisti Renny. Päivän mittaan kuhan sai jokainen kalamies lukuunottamatta Grantia, joka katseli tilannetta monttu auki. Grantin "monttu suureni entisestään, kun Jorde nappasi vielä toisen kuhan 1,9 kg, joka oli päivän toiseksi suurin. Suurin kuha tarttui Massan ongeen, joka jatkoi siitä mihin syksyllä jäi. Kauden avauksen suurin kuha painoi 4,3 kg. Grantin erittäin laiha lohtu oli suurin hauki, 3,6 kg. Veden pintalämpö oli kolme astetta ja suurin kuha otti kirkkaassa auringon paisteessa kovatuuliselta alueelta muuten suojaisalla merialueella.

Vaikeuksien kautta voittoon - Rennyn kalavuosi 2020!

Koronavuosi toi meille kaikille uusia ennenkokemattomia haasteita kalastuksen harjoittamiseen. Toisaalta kalastus oli yksi niistä harvoista lajeista joiden harrastajamäärät kasvoivat koronavuonna. Moni muukin heräsi huomaamaan kuinka upeasta lajista on kysymys.

 Itsellä kuitenkin kalastuspäivät vähenivät radikaalisti, johtuen siitä, että kuulun koronan riskiryhmään, enkä uskaltanut ottaa riskiä majoittumisen suhteen. Niinpä tein vain yksittäisiä päiväretkiä kalaan Tammisaareen. Aamulla yksin autolla kalaan ja illalla pois muun porukan jäädessä mökille saunomaan ja tietysti virvokkeita nauttimaan sekä katsomaan kuka on tällä kertaa paras pokerissa.

Monesti ajaessani illan pimetessä väsyneenä kotia kohti, peuroja väistelle, ajattelin haikeana, että olipa taas hieno päivä vesillä. Samalla kuitenkin tiedostin sen, kuinka iso osa onnistunutta kalastusreissua on myös yhdessä mökillä vietetty aika. Tämä siitä huolimatta, että aika usein siihen liittyy pientä keskinäistä piikittelyä itse kunkin kalastussuorituksesta tai kenties juuri siitä syystä ;-)

Odotukset vuodelle 2020 oli korkealla, sillä olin juuri käynyt läpi ison selkäleikkauksen ja toipuminen siitä alkuvuodesta oli hyvällä mallilla. Selkä oli vaivannut toden teolla viimeiset kolme vuotta ja rehellisyyden nimissä mun ei ois kannattanut edes veneeseen astua siinä kunnossa. Muistan elävästi, kuinka näin tähtiä aina kun vene vähän kovemmassa vauhdissa jysähti aallon harjalta takas veteen. Välilevyt, tai mitä niistä oli jäljellä, saivat siinä konkreettisesti kunnon kyytiä. Toinen minkä muistan elävästi, oli kun fileoin kuhaa huonossa asennossa mökin pihassa. Vedet tuli väkisin silmiin kun viimeisiä filesuikaleita vedin selän huutaessa hoosiannaa! Sen jälkeen oli myös pakko hetkeksi vähän oikaista ja joku saattoi jopa huomata että kaverilla tais tehdä kipeää.

Sitten varsinaiseen asiaa. Neljä päiväreissua Tammisaareen, joista ensimmäisellä tietty mun kauden enkka vähän yli kilon hauella. Olin erittäin tyytyväinen siihen varsinkin kun syönti oli aika huonoa sinä päivänä. Toinen reissu syksyllä, kun kaverit oli jo lyönyt tauluun ennätyskalat. Syönti oli taas heikkoa, mutta sain päivän suurimman kuhan. Kaverit jatkoi kalastusta vielä viikon, mutta tuo kuha lyötiin vasta reissun loppupäivinä. Sekin lämmitti mieltä. Kolmas reissu sitten säväytti. Sain 7,3 kg hauen, joka piti pintansa kauden loppuun asti ja sillä irtosi kauden 2020 kalaporukan haukimestaruus. Virkeän hauen väsytys kesti ja kesti. Sai oikeesti naatiskella paitsi että voimat oli aivan loppu! Jorde haavasi kuin vanha tekijä hauen kolmannella yrityksellä veneeseen ja ilo ylimmilleen! Siinä oli vähän sitä samaa tunnetta kuin oli mun ekassa yli kymppikiloisessa. Kiitos Jordelle ja erityisesti Captain Grantille, jota ehkä hiukan matkin uistimen valinnassa ;-). Neljäs reissu olikin sitten enemmän tai vähemmän vain naatiskelureissu ja saaliskin puhdas zero. Kiitos Karimin, minulla oli kotiinviemisinä kuitenkin pistää pannulla kuha, joka heti syötiinkin vaimon kanssa valkoviinin kera :-)

PS. ”Salakalastajat” yrittivät vielä hyökätä mun ennätyksen kimppuun niinkin myöhään kuin 20.12. Joka oli Thomaksen ja koko kalaporukan ennätyshauen 13,6 kg vuosipäivä. Tosin niinkin kaukaa kuin vuodelta 2003. Tuona samaisena päivänä myös mun ennätyskala 13,4 kg lyötiin, mutta tällä kertaa se ei siis onnistunut!

Rennyn vuoden paras viikonloppu Tammisaaressa 25.-27.9.2020

Korovuoden johdosta tuli koettua vähän erilainen syksyinen viikonloppu Tammisaaressa. Paikassa, jossa ollaan kalastettu lähes 30 vuotta. Tällä kertaa ei kalastus ollut pääasia vaan vaimoni Hennan kanssa vietetty yhteinen viikonloppu. Majoituimme vastavalmistuneisiin mökkeihin ja saimme valita niistä sijainniltaan parhaimmalla paikalla olevan mökin, jossa oli oma rauha ja terassilta aukesi hieno merimaisema tutuille vesille. Auringonnousua oli kiva katsella terassilta aamukahvia siemaillen ja samalla muistelle niitä lukuisia reissuja, joita näille vesille on vuosien varrella tehty.

Perjantai oli rauhoittumisen aikaa saunomisineen, mutta lauantai oli sitten ohjelmassa erilainen kalastuspäivä, jonka mahdollisti suuresti arvostamani kapteenivirtuoosi Captain Grant. Hän oli tuonut oman veneen päiväreissulla Tammisaareen ja näin pääsin näyttämään ensimmäistä kertaa Hennalle meidän kalastuspaikat. Päivä vesillä oli upea ja sääkin suosi. Yllättäen kaikkea matkustamista inhoava koiramme Tessu viihtyi veneessä kuin kala vedessä. Oikea venekoira! Itse en tällä kertaa saanut yhtään kalaa ylös asti, mutta Grant lahjoitti meille saamansa pulskan ahvenen ja kuhan. Ai että oli upea illallinen mökillä hyvän valkoviinin kera, nam! Harmi kun Grant joutui jättämään illallisen väliin meidän koronakaranteenista johtuen, mutta tämä otetaan varmasti vielä uusiksi.

Sunnuntaina lähdimme heti auringonnousun jälkeen patikkaretkelle. Heti mökin vierestä lähti luontopolku riippusillan yli saareen ja sieltä löytyi mm. hiidenkirnut. Ihmettelin, että kaikkina näinä vuosina en ollut tiennyt niiden olemassaolosta mitään eivätkä kyllä muutkaan kalastusporukasta. Luontopolun varrelta löytyi useampi katoksellinen nuotiopaikka, joita olimme kyllä hyödyntäneet vuosien varrella taukopaikkoina kalastuksen lomassa. Saatiinpa muutama karvalaukkukin retkeltä kotiin vietäväksi. 

Reissu osoittautui menestykseksi koronan keskellä ja tarjosi uutta näkökulmaa tutuilla vesillä. Tulosorientoituneen kalastuksen ei tarvitse aina olla pääosassa, mutta se voi tarjota hyvän höysteen rentouttavan viikonlopun viettoon. Henna oli niin tyytyväinen, että lupasi olla tästedes valittamatta mun kalastusreissuista. Minä lupasin puolestani ottaa Hennan joskus toisenkin kerran mukaan. Siis kaiken kaikkiaan tämä oli vuoden paras Tammisaaren reissu vaikka vuosi tarjosi mulle pitkästä aikaa myös ennätyshauen!

Kalareissu 27.11.-29.11.2020

Kahden veneen reissu Tammisaareen. Viikonloppu oli lyhyt, kun toinen vene tuli vasta lauantaina vesille. Viikolla oli lämmin lounainen ilmavirtaus, joka vaihtui perjantaina kylmäksi pohjoistuuleksi. Kalat olivat kateissa koko viikonlopun ajan. Perjantai-iltana nousi pari mittakuhaa ja sunnuntaina juuri, kun uisteita oltiin nostamassa kotiinlähdön merkiksi, tuli kolmas kuha. Kausi alkaa olla paketissa. Kokonaissaalis kuhan osalta jää paljon edellisvuodesta. Vaikea sanoa, mikä oli säiden osuus asiaan ja mikä mahdollisesti jäättömän edellistalven merkitys. Kun kalastuspäiviä kuitenkin tuli ryhmälle syksyn aikana yli 20 kpl, niin ihan pelkän sattuman piikkiin ei huonompi saalis mene. Vuodet eivät ole veljeksiä. 

Kalareissu 13.-15.11.2020

Kahden veneen viikonloppureissu Tammisaaressa. Muutaman kylmemmän päivän jälkeen tuuli käätyi keskiviikkona etelään. Perjantai-aamupäivällä, kun kalastus alkoi, oli lämmintä, mutta pientä tihkusadetta. Karim täräytti heti aamun avaukseen kaksi ruokakuhaa, mutta sitten kalantulo väheni. Iltapäivällä saatiin yksi ruokakuha lisää sekä Karimin hauki, 7,3 kg, joka  erehtyi luulemaan muikku-Juistinta silakaksi. Mutta sitten pamahti, kun klo 15 Grantin uisteeseen iski 4,8 kg kuha. Jorde oli haavissa ja maistissa, mutta kuin ihmeen kautta kala saatiin kyytiin. Lauantaina tuuli kääntyi hieman kaakkoon, muuten samanlainen päivä kuin perjantaina. Heti aamusta Massalle hieno ruokakuha ja Jordelle "vauva-kuha". Karim sai ruokakalaa lisää, mutta muuten oli hiljaista. Sunnuntai meni välineiden testaamiseen. 

Kalareissu 17.-25.10.2020

Viikon kalareissu kahdella Busterilla Tammisaaressa. Mukana vaihteleva joukkue, jossa ydinryhmä oli joka päivä kalassa. Alkuviikko vietettiin normaalia kylmemmässä säässä, kun päivälämpötilat pyörivät jopa nollan tuntumassa. Kuhaa tuli pari ruokakalaa Tuomon ja Manun toimesta ja Renny kävi hakemassa oman ruokakuhansa päiväkäynnillä. Haukikin oli tiukassa. Jigiosasto veti ahvenia ja suurin sattui yllättäen Massalle, 610 gr. Joka tapauksessa pysyttiin kalassa ja porsaan sisäfileet saivat riippua jääkaapissa. Loppuviikolla sää lämpeni ja muuttui todella sateiseksi. Torstai oli yksi historian märimmistä päivistä, kun vettä tuli 15 mm. Samalla tilanne muuttui ja löydettiin kuhat viimeinkin. "Sattui" vaan taas syksyn ylivoimaiselle ykköselle, Massalle se oikea vaappu. Suorituksen arvoa lisää se, että vaappua oli tuunattu oikeasta paikasta vaimon kynsilakalla. Suurin kuha Massalla oli 2,2 kg ja kappaleita tuli yhteensä 6. Viimeisenä päivänä yllättäjäksi kohosi varamies Jorde, joka veti hieman tuntemattomalla ruotsalaisvalmieteisella vaapulla kaksi kuhaa 2,0 kg ja 1,3 kg. Kuha ei ollut syönnillään eikä suurempia yksilöitä nähty. Kalan saamiseen tarvittiin todella tarkasti oikeanlainen uistin ja oikea uittosyvyys. Ahti ei kohdellut tätä kautta ryhmää tasapuolisesti ja tarkkasilmäinen olisi saattanut huomata jopa turhautumista joissakin kalaukoissa. Mutta siitähän ei tietenkään ollut kysymys... Koko viikon saldo 14 kuhaa ja haukia lukematon määrä. Jigiosasto toi hienot ahvenet mökille ja niitä syötiin savustettuna ja keitossa.

Kalareissu 2.-4.10.2020

Kalareissulla Massa, Thomas, Grant ja Karim. Vierailemassa kävivät Renny, Mauno ja Emppu lauantaina. Reissun ajan tuuli kohtalaisesti idästä ja haettiin kuhaa syvemmistä vesistä. Oikean uisteen ja syvyyden löysi Massa ja kalasti karvan yli 15 kg kuhaa, suurin yksilö 2,8 kg. Lauantain yllättäjä oli vielä junioreissa kalastava Emppu, joka teki kuhaennätyksensä 1,9 kg. 

 

Kalareissu 15.5-17.5.2020

Tällä kertaa mukana vain kolme armoitettua kalamiestä, Massa, Thomas ja Grant. Perjaina ei ehditty vielä oikein päästä vauhtiin ja pari pientä haukea. Lauantai-aamuna tapahtui jotain erittäin odottamatonta, kun Thomas nappasi 3,6 kg kuhan aivan muualta kuin normaaleilta ottipaikoilta. Siihen se sitten jäikin. Sunnuntaina pieni hauki söi aamupäivän hyvin, mutta iltapäivällä tilanne muuttui kevään perusasetuksiin eli kala ei vaan yksinkertaisesti syö ollenkaan. Kevätsesonki on ohi ja tulos oli kokonaisuutena heikoin vuosiin, vaikka joitakin isompia yksilöitä saatiinkin. Muutama isompi hauki kävi veneessä ja vaikutti vahvasti siltä, ettei niissä ollut mätiä ollenkaan. Yhtään todellista mätisäkkiä ei saatu. Kevään paras uutuus oli selvästi 15 cm Juistin, jolla tuli puolet kuhasaaliista. 

 

Päiväreissu 3.5.2020

Mukana kalastamassa Massa, Grant ja Karim. Lähes kuukauden säätilaa hallinnut luoteinen ilmavirtaus päättyi vapun aikaan ja siitä riemastuneina kalaukot hyppäsivät RAVin kyytiin ja suuntasivat kohti kala-apajia. Kun tuulta oli lounaalta 5-6 m/s ja ilmanpaine lähestyi matalan suunnalta kohti normaalia sekä vielä pilvinen keli, kalaukot "paistoivat kuhia" jo menomatkalla. Mutta toisin kävi. Lopputuloksena mittaushistorian heikoin päiväsaalis, yksi läpinäkyvä n. 400 gramman hauki. Kyllä siinä alaleuat alkoivat iltapäivällä väpättämään. Erikoisen talven jälkeen on ollut kyllä heikko kevät. Koskaan aikaisemmin emme ole kalastaneet tätä määrää ja saalis on surkea muutamaa parempaa yksilöä lukuuunottamatta. 

 

Päiväreissu 26.4.2020

Kalastamassa Thomas, Karim ja Grant. Kevään peruskeli jatkui edelleen. Kylmä ilmavirtaus jatkui. "Telkkarissa" tosi vähän kalaa. Heti alkuun Thomas uisteli isolla pintavaapulla 6,4 kg hauen. Grant oli juuri todennut, että Thomaksen suoritusta ei lasketa analyysiin siitä mihin kala voisi alkaa purra, koska Thomaksella ei ole relevantti uistin vedessä. Tämän jälkeen Grant ja Thomas ottivat muutamia pienempiä haukia. Iltapäivällä Thomas osti Grantilta uuden 15 cm Juistimen, jolla nappasi hyvän ruokakuhan. Thomas voitti sekä kuha- että haukisarjan. Karim huolehti sikaareiden poltosta ja haavaamisesta.

 

Kalareissu 11.-17-4.2020

Tämä korona-ajan kalareissu jää monella tavalla historiaan. Mukana oli vain ydinryhmä, jotka ovat muutenkin olleet tekemisissä keskenään. Ja isompi juttu oli keli. Kovaa luoteistuulta koko viikko. Välillä vesi- ja lumikuuroja ja yöpakkasia. Paljon ei tarinoita syntynyt, mutta kalaa syötiin. Kuhaa tuli lähes päivittäin ja siika-osasto nosti yhteensä 10 siikaa. Suurin kuha 2,1 kg ja suurin punnittu hauki 6,5 kg. Ensi kerralla paremmin.

 

Maaliskuu 2020 

Tänä vuonna vedet olivat auki normaalia aikaisemmin saaristossakin ja maaliskuullekin tuli Kuhan Pyytelin -joukolle kolme meripäivää eri kokoonpanoilla. Yhtään kuhaa ei veneeseen noussut, mutta jokaisella kerralla haukia kävi veneessä. Vesi oli todella kylmää, aurinkoisissa tyynissä lahdissa ei löytynyt 4 astetta pinnasta. Suurin hauki 4,3 kg.

Uusimmat kommentit

05.02 | 10:54

Olen inva ja en ole saannut apua kalastukseen , virveli kerännyt pölyä vuodesta -96.!

26.04 | 17:11

Jos sinulla on ongelma ja etsit todellista ja aitoa Oikeinkirjoitusvetäjä ratkaista kaikki ongelmasi sinulle. Ota yhteyttä sähköpostitse: doctorezizaspellcaster@gmail.com

Jaa tämä sivu

Kalareissu 15.-17.11.2019

Kolmen päivän kalareissu erittäin vaihtelevassa säässä. Perjantaina aurinkoista ja tyyntä, 4 kuhaa, suurin 1,6 kg. Lauantaina tuulta 12 m/s pohjoisesta ja kylmää, 4 kuhaa, suurin 1,5 kg. Sunnuntaina 10 m/s lounaasta, 7 kuhaa suurin 1,9 kg. Sunnuntaina haukea tuli koukkuihin riesaksi asti ja useita tuplatärppeja. Seasta löytyi kuitenkin kuhiakin.

Reissun suurin kuha 1,9 kg, Grant ja hauki 5,0 kg, Massa. 

 

 

Päiväreissu 9.11.2019

Käytiin kokeilemassa isänpäiväkalaa Tammisaaressa. Kala oli aamulla hyvin syönnillä, kun kaakosta puhalsi tuulta 8-9 m/s. Puolilta päivin tuuli lähestulkoon tyyntyi ja kalansyönti heikkeni olennaisesti. Mukaan saatiin kuitenkin kolme parin kilon kuhaa ja veteen palautettiin paljon isompi määrä 2,5 - 4,6 kg haukia.

 

Kalareissu 19.-26.10.2019

Päivävoittajat:

Lauantai: Karim, kuha 4,1 kg

Sunnuntai: Grant, kuha 2,2 kg (kisapäivä)

Maanantai: Massa, kuha 1,4 kg 

Tiistai: Grant, kuha 5,3 kg

Keskiviikko: Jorde, hauki 3,3 kg

Torstai: Karim, kuha 1,6 kg (kisapäivä)

Perjantai: Grant, hauki 6,8 kg

Alkuviikolla tuuli vaihteli etelän ja lännen välillä, sadekuuroja, ilmanpaine 1010-1020, vuoden aikaan nähden erittäin lämmintä, jopa +12 astetta. Kuhaa tuli alkuviikolla yli 30 kiloa. Isoimmat vapautettiin kasvamaan. Tiistaina tuuli alkoi voimistumaan ja tuulta riitti joka päivälle. Loppuviikolla kuhamäärät vähenivät, mutta ruokakalaa nousi vieläkin. Perjantaina tuuli voimistui ulkomerellä 15 m/s, kun matalapaine lähestyi. Kuhasaalis yhteensä hieman yli 40 kg.

Kalareissun suurin kuha 5,3 kg, Grant ja hauki 6,8 kg, Grant.

 

Kalareissu 4.-6.10.2019

Päivävoittajat:

Pejantai: Karim, kuha 1,1 kg

Lauantai: Thomas, hauki 12,0 kg (kisapäivä)

Sunnuntai: Grant: hauki 4,5 kg

Erittäin kylmä viikonloppu, vaikka lokakuun alku. Öisin selvästi pakkasen puolella. Koko viikonlopun ajan pohjoistuuli, perjantaina räntäkuuroja, lauantaina auringon paiste, sunnuntaina pilvinen päivä.  Kuhia vain 6 kpl yhteensä. Haukia tuli normaalia enemmän, mutta yhden ison jälkeen yleisin koko luokka 2,5 - 4,5 kg. Veden lämpötila 8,6-10,5 astetta. Ilmanpaine 1018=>1021=>1020.

Reissun suurin kuha 1,9 kg, Grant ja hauki 12 kg, Thomas

 

Tappajahaukiuistelu 24.8

Uistelukisa vietettiin lämpimässä, mutta tuulisessa säässä. Bomber Buster vei kisan selvällä erolla, hauki 5,15 kg virallisessa punnituksessa. Pirkka Buster jäi tulokseen 1 pieni hauki ja kaksi alamitta -kuhaa.

 

 

Päiväreissu 30.5.2019

Päätettiin lähteä kokeilemaan onnea yhden veneen voimin. Näin myöhään keväällä ei ole Tammisaaressa yleensä käyty. Mukana matkassa Thomas, Karim ja vierailijana naapuriveneessä Captain Grant. Keli oli kaunis, veden pintalämpötila reilut 15 astetta, reipas tuuli ja auringonpaiste. Thomas hoiti kalastuksen ja muu venekunta haavauksen ja veneen ohjaamisen.

Thomas: Hauki 9,6 kg ja kuha 2,8 kg

Karim: Hauki 900 gr, kuha 500 gr

Grant: Hauki 340 gr

 

Kalareissu 3.-5-5.2019

Päivävoittajat:

perjantai: Mauno hauki 7,8 kg

lauantai: Karim hauki 3,8 kg (kisapäivä)

sunnuntai: Karim hauki 2,4 kg

Venekunnittain Pirkka Buster - Bomber Buster 2-1

Kalantulo heikkoa koko viikonlopun ajan ja kuhaa ei nähty silmäpariakaan kyydissä. Perjantaina hauki oli vielä syönnillään ja haukea kävi veneessä yli 40 kiloa. Kovaa tuulta luode/länsi. Lauantai-aamu oli keliltään erittäin miellyttävä, mutta iltapäivällä saapui puolentoista tunnin räntäsade. Kalantulo hyytyi kokonaan. Sunnuntaina pääsaalistusalueilla hiljaista. Pirkka Buster haki b-alueilta ruokakalat.

Reissun suurin kuha, - ja hauki 7,8 kg, Mauno.

 

 

Kalareissu 13.-16.4.2019

Päivävoittajat

lauantai: Mauno, hauki 2,9 kg

sunnuntai: Renny, hauki 8,7 kg, kisapäivä (Karim kuha 2,7 kg, Renny kuha 2,5 kg)

maanantai: Grant, kuha 4,7 kg

tiistai: Grant, kuha 1,9 kg

 

Venekunnittain Bomber Buster - Pirkka Buster   3-1

 Massa veti lisäksi 7 kpl siikoja ja Jorma veti myös pari.

Lauantaina voimistui korkeapaine ja tuuli kääntyi pohjoisen ja idän välille. Sunnuntaina taivas pysyi vielä pilvisenä ja pieni vire rikkoi meren pinnan. Rennyn hauki ja kuha sekä Karimin kuha osui tälle päivälle. Maanantaina aukesi taivas ja aurinko porotti täydeltä terältä. Heikko itätuulta, joka kääntyi iltapäivällä kaakkoon. Merivesi lämpeni nopeasti ja tuulen vire oli heikko, juuri sen verran, että pinta meni rikki. Kelistä huolimatta Grant sai 4,7 kg kuhan. Massalle 2,0 kg ja Maunolle 1,4 kg kuhat. Tiistaina samanlainen keli. Korkeapaine jatkui ja aurinko paistoi. Grantille kaksi kuhaa, vajaa kaksi kiloa.

Reissun suurin kuha 4,7 kg, Grant ja hauki 8,7 kg, Renny.